1200 гривень за допомогу в оформленні медичної довідки для працевлаштування – нова афера на Тернопільщині

У шахрайську пастку потрапив житель Тернопільського району. Чоловік перерахував незнайомцям 1200 гривень за допомогу в оформленні медичної довідки для працевлаштування.
Як з’ясувалося, на одному із сайтів потерпілий знайшов оголошення про набір на роботу водієм-експедитором. Зв’язався з роботодавцем. Останній розповів про умови роботи та продиктував перелік документів для працевлаштування. Серед них – медична довідка. Співрозмовник запевнив потерпілого, що має знайому  лікарку, яка допоможе швидко оформити її. Дав йому контакти медика.
Житель Тернопільського району зв’язався з псевдолікарем. Співрозмовниця пообіцяла швидко виготовити довідку. Потерпілий двічі перекидав гроші на рахунок незнайомки: спочатку 900, а потім ще 300 гривень.
Те, що натрапив на аферистів, зрозумів після того, як останні перестали відповідати на його дзвінки, а оголошення про роботу видалили з сайту.
Поліцейські встановлюють обставини шахрайства та застерігають людей від подібних випадків. Проявляйте пильність при спілкуванні з незнайомцями та не перераховуйте їм гроші наперед. Усі документи оформляйте лише в офіційних установах, а не по телефону і в незнайомих посередників.

Поширити:

Post Author: Автор