Борщівські спеціалісти за березень провели більше 300 обстежень об’єктів

На Тернопільщині від початку місяця спеціалісти Борщівського управління Держпродспоживслужби провели більше трьохсот роз’яснень на об’єктах харчування та торгівлі.

Ці заходи відбуваються на Тернопільщині, аби перевірити виконання санітарних та гігієнічних карантинних вимог. Протягом березня борщівським спеціалістам вдалося поспілкуватися із працівниками на 385 об’єктах. Серед них заклади торгівлі продуктами, непродовольчими товарами, заклади громадського харчування, салони краси, заклади освіти та аптеки. На 44 з них знайшли порушення, а керівникам (власникам) закладів надали пропозиції і рекомендації щодо усунення проблем.

На вихідних працівники Держпродспоживслужби проводили огляди разом із поліцією. Від початку березня вдалося обстежити більше 200 об’єктів, де на 34 виявили порушення. Деяким керівникам надали пропозиції щодо їх усунення, а на шістьох склали протоколи.

Також провели позапланові відвідування закладу громадського харчування, 4  об’єктів продовольчої торгівлі, 2 загальноосвітніх шкіл та дошкільного закладу. На кожному виявили порушення, а керівників притягнули до адміністративної відповідальності та надали приписи.

Найчастішими порушеннями стали: не організували протиепідемічних заходів, працівників допускали до роботи без температурного моніторингу, відсутній термометр, вологе прибирання проводилися без дезінфікуючих засобів. Окрім того, в деяких закладах при вході не було антисептиків, біля умивальників не було паперових рушників, антисептиків, додаткових контейнерів.

Post Author: Nastya

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *