Як тернополянам обрати корисну зелень

У тернопільських крамницях та на ринках з приходом весни з’являється дуже багато зелені. Але не завжди вона високої якості, оскільки часто її обробляю хімікатами для того, щоб вона швидше росла і довго не псувалася. Через свою досить високу ціну зелень може довго залишатися на прилавках. Тому іноді її намагаються видати вам за свіжу та корисну.

Для вибору корисної зелені експерти рекомендують керуватися декількома простими правилами.

Зверніть увагу на зовнішній вигляд зелені

Свіжа зелень повинна бути насиченого, яскравого і рівномірного зеленого кольору. Якщо зелень трохи зів’яла, то купувати її не варто, оскільки вона втратила більшу частину вологи, а значить – втратила вітаміни і корисні речовини.

Придивіться до кольору кореня

Якщо ви купуєте зелень з коренем, то переконаєтеся, що він світлий. Адже чим він світліший, тим корисніший продукт.

Понюхайте зелень

Свіжа зелень має приємний, виразний запах. Якщо запаху немає, то до зелені застосовувалися хімікати.

Заморожена зелень повинна бути без льоду

При покупці замороженої зелені переконайтеся, що її заморожували методом “шокової заморозки”. Якщо зелень покрита льодом – це свідчить про те, що її розморожували і заморожували кілька разів.

Нітрати, або солі азотної кислоти, присутні у всіх рослинах. Але при великих концентраціях можуть бути токсичними для організму і викликати отруєння, – Щоб убезпечити себе від нітратів, досить вимочити зелень у воді з лимоном протягом 30 хвилин і потім ретельно промити під проточною водою. Ці прості правила допоможуть позбутися від хімікатів і вбережуть вас від важкого отруєння.

Поділитися...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on VK
VK
Email this to someone
email
Print this page
Print

Post Author: Редактор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *