На засіданні регіональної комісії обговорили промисловий обʼєкт Тернополя, у який влучила ворожа ракета

Зібрання відбулось вчора, 3 вересня, з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній військовій адміністрації.

Обговорили ситуацію після ворожого обстрілу промислового об’єкта в ніч на 20 серпня.

Про це повідомляють у телеграм-каналі Тернопільської ОВА.

Під час зустрічі особливу увагу звернули на питання забруднення ґрунтів нафтопродуктами та продуктами їх згоряння, а також обговорили можливі шляхи запобігання потраплянню шкідливих речовин у дощові колектори та в міський став.

Під час засідання

У результаті засідання керівнику ТОВ «Грандтермінал» було доручено видалити забруднений шар ґрунту, завезти новий родючий ґрунт, встановити фільтри на дощеприймальних решітках та привести територію в належний санітарно-технічний стан.

Фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб після пожежі проводили заміри якості ґрунту, повітря та води. За результатами перевірок, перевищення шкідливих речовин не виявлено, і небезпеки для жителів немає.

«У повітрі все нормалізувалося. В ґрунті нами не виявлено перевищення свинцю. У Тернопільському ставі та питній воді також не знайшли перевищених показників шкідливих речовин. Тому жодної небезпеки для жителів регіону наразі немає», – повідомила генеральна директорка установи Оксана Чайчук.

Нагадаємо, вночі 20 серпня російські ракети влучили по промисловому об’єкті Тернополя. Виникла пожежа резервуарів з паливо-мастильними матеріалами. Над містом стояв густий чорний дим. Фахівці повідомили, що шкідливі речовини у повітрі перевищують норму у десять разів. Згодом показники нормалізувалися.

Поширити:
Джерело: Тернопільська газета