У Тернополі семеро людей звернулося до інфекційного відділення з симптомами гострої кишкової інфекції. В усіх температура 38-40 градусів, діарея та блювота. Всі потерпілі відпочивали 29 вересня в одному із закладів громадського харчування.
Про масове отруєння повідомили на лінію “102”. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що в ресторані 29 вересня три різних компанії святкували хрестини. Вранці, першого жовтня, почали звертатися потерпілі. Їх усіх госпіталізували в інфекційне відділення.
Слідчі припускають, що кількість отруєних може бути більшою, оскільки серед гостей були люди з різних областей.
У людей взяли взірці крові, а результати посіву будуть лише через три дні. Саме тоді фахівці зможуть визначити основне джерело зараження.
Працюють у ресторані і спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області. Вони відбирають взірці питної води, змиви з об’єктів зовнішнього середовища, продуктів харчування та обстежують персонал. Триває перевірка.