Мешканцям Тернопільщини нагадують, що в закладах громадського харчування продовжують діяти обмеження.
Правила роботи закладів громадського харчування в умовах карантину в зв’язку із COVID-19:
- Температурний скринінг працівників;
- Наявність антисептиків для обробки рук персоналу та клієнтів;
- Обслуговування клієнтів на відкритих літніх майданчиках, а в приміщеннях – за умови наявності рішення місцевих органів влади, враховуючи епідситуацію;
- Відстань між сусідніми столами не менше 1,5 м та розміщення не більше 4-х клієнтів за одним столом;
- Видача замовлень через спеціально облаштоване вікно або через вхідні двері закладу;
- Використання одноразового посуду або багаторазового, за наявності посудомийної машини;
- Дотримання графіку прибирання приміщень кожних 2-3 години із застосуванням деззасобів;
- Можливість безготівкового розрахунку;
- Наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах.
Забороняється:
- Робота дитячих кімнат;
- Приготування їжі на відкритих кухнях;
- Функціонування буфетів самообслуговування;
- Проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій за участю більше 10 осіб.