Тернопільський облдеп отримав Всеукраїнську премію

Сьогодні, 28 січня, в приміщенні Тернопільського обласного художнього музею відбулося вручення Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. Братів Богдана та Левка Лепких за 2020 рік.

За результатами таємного голосування Громадська рада вирішила присвоїти Всеукраїнську літературно-мистецьку премію ім. Братів Богдана та Левка Лепких п’яти лауреатам. Серед них – краєзнавцець, колекціонер, кандидат економічних наук, депутат Тернопільської обласної ради трьох скликань, член обласної видавничої ради Михайло Тимошик.Премію Михайлу Морозенковичу вручили за ініціативу прийняття звернення обласної ради до Верховної Ради України про відзначення 150-річчя Богдана Лепкого на державному рівні, промоцію цієї визначної дати власними ресурсами, постійну фінансову і творчу допомогу обласному комунальному музею Богдана Лепкого в м. Бережани, укладання і видання довідково-енциклопедичного каталогу «Значки і медалі Тернопілля» (2018 р.).

«Промоція видатних особистостей Тернопільщини – неоціненний внесок у розвиток культури та науки нашого краю. Впевнений, що кожен із лауреатів – людина, яка не прагне власного визнання, але своєю працею добивається кращого становища української культури.

В кожного з нас є свій шлях, свою місію бачу в розвитку краєзнавства, освітянства, у відновленні та збереженні пам’яті для наступних поколінь. Радий з того, що маю бажання і змогу допомагати нашим культурним закладам: реалізовувати зовнішню рекламу, видавати книги і тд.», – каже Михайло Тимошик.

Довідково:

Всеукраїнська літературно-мистецька премія імені Братів Богдана та Левка Лепких заснована у 1991 році. Нею нагороджують людей, які зробили значний вклад у розвиток української культури. Певний час (через відсутність коштів) премію не вручали. Стараннями ініціативної групи у грудні 2008 року премію було відновлено. Вручення та пошанування лауреатів Премії за кожен попередній рік проводиться у визначений Положенням термін — 22 січня, у День Соборності України. Вік учасника – необмежений. Необхідні матеріали: автобіографія, творча біографія в довільній формі, подання від громадської організації, перелік робіт, завірених громадською організацією. Матеріали приймаються протягом року.

Поширити:

Post Author: Diana