У засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій взяли участь тернопільські рятувальники

У зв’язку з тим, що на найближчі дні, 11-12 лютого в Україні очікується погіршення погодних умов 10 лютого відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у режимі відео-конференції.

Нарада проходила під головуванням міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. У заході взяли участь голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш, начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей  та представники служб цивільного захисту області.

Присутні обговорили заходи центральних і місцевих органів влади щодо мінімізації наслідків ускладнення погодних умов у період з 11-12 лютого 2021 року. Також розглянули питання організації належної взаємодії органів управління та сил цивільного захисту.

У підсумку визначили ряд пріоритетних завдань, виконання яких сприятиме своєчасній протидії загрозам зимового часу, та недопущення загибелі людей.

 По завершенню засідання Державної комісії  з питань ТЕБ та НС очільники області зібрали й обласне засідання комісії на якому постановили перевести територіальну систему в режим підвищеної готовності, забезпечити посилений моніторинг обстановки, щоб вчасно та ефективно реагувати на виклики спричинені погіршенням погодних умов.

Поширити:

Post Author: Автор