Поліція Тернопільщини застерігає від інтернет шахраїв

Купівля товарів через Інтернет не завжди є безпечною. Як свідчить статистика, чимало тих, хто замовляє майно он-лайн, потрапляють на аферистів. Від такого роду злочинців потерпіли твоє мешканців Тернопільщини.
Тернополянин мав  намір підзаробити на продажі автомобільних дисків до іномарки, оголошення про продаж якого розмістив на одному з сайтів. До чоловіка зателефонував потенційний покупець й запевнив про намір здійснити покупку. Однак аби кошти надійшли на рахунок продавця, необхідно було заповнити дані в посиланні, яке скинув покупець-аферист.
Чоловік сам того не розуміючи допоміг пройдисвіту без будь-яких труднощів збагатитися за його рахунок. Як наслідок з карткового рахунку заявника зникло 7194 гривень.
Ще двоє потерпілих – жителі Теребовлянського та Чорківського районів купували через сайти-оголошень. Аферисти просили оплатити суми, після чого мати отримати майно. Проте ні один з них так й не дочекався бажаного товару. Вони втратили 875 та 8512 гривень, які опинилися в кишені аферистів.
За фактами шахрайств правоохоронці розпочали досудове розслідування згідно статті 190 Кримінального кодексу.

Правоохоронці нагадують краянам: перш за все, необхідно перевіряти інформацію про продавця або покупця. Зробити це можна, ввівши дані  мобільного у пошукову систему мережі, або ж почитавши відгуки інших клієнтів. Важливо, не здійснювати повну оплату вартості товару, не отримавши його.

Поширити:

Post Author: Автор