Сьогодні на Тернопільщині стартувала вступна кампанія до профільних вищих навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

2 березня на Тернопільщині стартувала чергова вступна кампанія до профільних вищих навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

З кандидатами на поступлення та навчання та їхніми батьками зустрілись фахівці відділу персоналу, медичної та психологічної служб Управління ДСНС України у Тернопільській області. Вони провели роз’яснення щодо умов вступу до вишів ДСНС України та ознайомили присутніх з переліком спеціальностей, за якими оголошується прийом на навчання. Також наголосили на підвищених вимогах щодо рівня стану здоров’я, фізичної підготовленості та індивідуально-психологічних особливостей кандидатів на поступлення. З цією метою, для визначення стану здоров’я, рівня фізичного розвитку та психологічних особливостей особистості майбутніх рятувальників передбачене здійснення якісного професійно-психологічного та медичного відбору. Це дозволяє вибрати справді здорових, врівноважених, інтелектуально розвинутих та мотивованих кандидатів для опанування премудростей рятувальної справи. Адже в сучасних умовах, на фоні ускладнення техніки та збільшення інтенсивності праці, професія ставить надзвичайно високі вимоги до пожежного-рятувальника, його психофізіологічних та особистісних якостей.

Очевидно, що такий відбір забезпечить створення умов для того, щоб кожний абітурієнт після вступу до вищого навчального закладу опинився на тому місці, яке якнайбільше відповідає його індивідуально-психологічним особливостям та оволодівав тією професією, в якій він одержить найбільше особисте задоволення та принесе максимальну користь державі.

Поширити:

Post Author: Автор