З 12 квітня 2021 закладам громадського харчування буде заборонено приймати відвідувачів у приміщеннях, якщо епідситуація у Тернополі погіршиться.
Але дозволять приймати на майданчиках, а також – здійснювати адресну доставку замовлень і доставку на винос. Відповідне рішення було прийняте на засіданні міського оперативного штабу.
Тож з метою забезпечення права суб’єктів господарювання на працю, дано доручення відповідним підрозділам міської ради, у разі звернення представників закладів громадського харчування, оформити необхідні документи на роботу літніх майданчиків впродовж декількох днів.
До слова, на засіданні штабу також було наголошено, що торговельні заклади міста (у тому числі ТРЦ) можуть обслуговувати населення виключно за умови забезпечення перебування в приміщенні не більше, ніж 1 відвідувача на 10 кв. м. площі, за наявності відповідного маркування для перебування в черзі, з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 м, а також за умови виконання інших санітарних і протиепідемічних заходів.