Злочин

«Військовий із Сирії» виманив у жінки 56 тисяч гривень

Шахрай в соцмережі додався у друзі до жінки та видав себе за військового із Сирії. Це спілкування завершилося для жительки Чортківського району втратою 56 тисяч гривень, і вона звернулася до поліції.

Очевидно, що потерпіла очікувала на приязні стосунки, бо коли «іноземець» написав, що приїде, та погодилася. Більше того, чоловік повідомив, що спочатку відправить їй посилку зі своїми речами.

Через деякий час до жінки зателефонували та повідомили, що їй надійшла посилка і потрібно її оплатити. Жінка заплатила на рахунок незнайомців 56 тисяч гривень. Проте нічого не отримала, і «друг» із Сирії більше на зв’язок не виходив.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Тривають заходи для розкриття злочину.

Як зазначають у відділі комунікації ГУ НП в області, подібна шахрайська схема не нова, але від неї дедалі частіше потерпають краяни. Щоб не стати жертвою аферистів, поліцейські застерігають не довіряти незнайомцям та у жодному разі не перераховувати їм гроші. Не вступайте в переписку з невідомими та не приставайте на сумнівні пропозиції.

Поширити:

Post Author: Diana