“Весняні” пиріжки всього за 15 хвилин: дуже простий і смачний рецепт

Як скоротити приготування пиріжків із зеленою цибулею з години до 15 хвилин. Розповідаємо, як швидко приготувати улюблену "весняну" страву.

Багато хто любить пиріжки, але часто часу на приготування не вистачає. Але завжди знайдеться вихід! Спробуйте рецепт дуже смачних пиріжків, які готуються просто, а головне — швидко. Рецепт стане справжньою знахідкою як для досвідчених господинь, так і для кулінарів-початківців. Ліниві пиріжки з яйцем і зеленою цибулею готуються всього за 15 хвилин, а їх смак підкорить і вас, і ваших гостей.

Інгредієнти:

  • борошно — 10 ст.л.;
  • кефір — 200 мл;
  • яйця — 4 шт. (2 відварених та 2 сирих);
  • зелена цибуля — 50 г;
  • сода — 1 ч.л.;
  • сіль та чорний мелений перець — на свій смак;
  • рослинна олія — 3 ст.л.

Приготування:

  1. У миску вбити два курячі яйця, додати соду, сіль і чорний мелений перець.
  2. Додати кефір. Після цього почнеться реакція соди з кефіром, з’являться бульбашки на поверхні і буде чутно шипіння — так і має бути.
  3. Додати борошно і добре перемішати тісто.
  4. Зелену цибулю промити під проточною водою, обсушити паперовим рушником і дуже дрібно нарізати.
  5. Очистити відварені яйця від шкаралупи та дрібно нарізати.
  6. Змішати яйця, цибулю та тісто — добре перемішати. Тісто за консистенцією має нагадувати густу сметану.
  7. Розігріти на сковороді олію і викласти тісто у формі оладок.
  8. Смажити ліниві пиріжки як оладки по 2-3 хвилини з обох боків.
  9. Готові пиріжки викласти на паперові рушники, щоб позбутися залишків олії. Подавати зі сметаною.
Поширити:

Опубліковано: Іван Газетний

Джерело: Тернопільська газета