Вдалий рецепт пасок на жовтках, який вийде у кожної господині

Приготувати ідеальні паски за цим вдалим рецептом вийде навіть у тих, хто ніколи не готував із дріжджового тіста.

У пошуках вдалого рецепта паски можна витратити дуже багато часу та сил. Приготувати ідеальні паски за цим рецептом зможе навіть той, хто жодного разу не готував дріжджову випічку. Тісто на жовтках виходить дуже ніжним та повітряним, має приємний відтінок та приголомшливий аромат. Паску за цим рецептом можна приготувати заздалегідь, обернути в харчову плівку та заморозити, а потім безпосередньо перед святом розморозити та оформити. 

Інгредієнти:

  • молоко — 200 мл;
  • дріжджі — 7 г;
  • цукор — 130-200 г (за смаком);
  • ванільний цукор — 1 пакетик;
  • цедра 1 лимона;
  • борошно — близько 500 г;
  • жовтки — 5 шт;
  • сіль — 1/4 ч.л;
  • вершкове масло — 100 г;
  • родзинки та цукати — 120 г + 1 ст.л. борошна.

Приготування:

З’єднайте тепле молоко, дріжджі, 1 ст.л цукру та 3 ст.л борошна (із загального обсягу). Перемішайте інгредієнти та залиште їх у теплому місці на 10-15 хвилин. Додайте до опари ванільний цукор, цедру одного лимона, жовтки, цукор, що залишився, сіль.

Частками введіть борошно і замісіть однорідне тісто. Розподіліть тісто на столі і додайте 100 г розм’якшеного вершкового масла. Ретельно вимісіть тісто.

Додайте до тіста сухофрукти, змішані зі столовою ложкою борошна (сухофрукти необхідно замочити в окропі на 10-15 хвилин).

Помістіть тісто в ємність, змащену олією, і залиште на 1-1,5 години в теплому місці. За цей час воно сильно збільшиться у розмірах.

Розділіть готове тісто на бажану кількість частин і викладіть у форми для приготування пасок так, щоб воно займало третину обсягу форми. Поставте паски на фінальне вистоювання в тепле місце. Паски будуть готові до випікання тоді, коли тісто займе 3/4 обсягу форми.

Випікайте паски в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Паска з неймовірно повітряним м’якушем і приголомшливим ароматом припаде до смаку кожному, кому пощастить її спробувати.

Поширити:

Опубліковано: Іван Газетний

Джерело: Тернопільська газета