мобілізація тцк військові

“Резерв +” не звільняє від проходження ВЛК та явки в ТЦК

Про законні дії територіальних центрів

Мобільний застосунок “Резерв+” став зручним інструментом для військовозобов’язаних у процесі оновлення їхніх персональних даних. Однак, попри наявність актуальної інформації в цьому додатку, громадяни не звільняються від обов’язку проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Про це наголосив Олександр Бондаренко, начальник служби зв’язків з громадськістю Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Законні дії територіальних центрів

Під час ефіру на “Радіо Свобода”, Олександр Бондаренко підкреслив, що перевірки документів військовозобов’язаних на вулицях та їх затримання є цілком законними діями. Представник ТЦК наголосив, що затримання здійснюється не співробітниками центру, а працівниками поліції, які входять до складу груп оповіщення.

Необхідність проходження ВЛК

Незважаючи на оновлення даних через “Резерв+”, військовозобов’язані, які тривалий час не проходили військово-лікарську комісію, зобов’язані з’явитися до територіального центру комплектування для її проходження. Бондаренко підкреслив, що в такому випадку ТЦК пропонуватиме громадянам прибути до них у найкоротший термін для проходження ВЛК.

Поширити:
Джерело: Ровесник