Глава УГКЦ з єпископами відвідав хату патріарха Йосифа Сліпого на Тернопільщині

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав разом із єпископами УГКЦ з України та з-за кордону відвідав родинне обійстя та Музей патріарха Йосифа Сліпого у Заздрості на Тернопільщині.

Про це повідомляють на сайті УГКЦ.

Візит відбувся у 40-ву річницю відходу Йосифа Сліпого у вічність.

Святослав Шевчук, Йосиф Сліпий
Хата-музей патріарха Йосифа Сліпого на Тернопільщині. Суспільне Тернопіль.

“З цього приводу в каплиці Положення ризи Пречистої Діви Марії, що розташована в музеї, Блаженніший Святослав звершив Панахиду за упокій свого попередника. Молитву співом супроводжували семінаристи Тернопільської вищої духовної семінарії”.

Святослав Шевчук, Йосиф Сліпий
Данута Іванкович, голова представництва Товариства Святої Софії (США) в Україні. Департамент інформації УГКЦ.

У родинному обійсті Сліпих архиєреїв привітала голова представництва Товариства Святої Софії (США) в Україні Данута Іванкович. Вона провела для єпископів екскурсію обійстям, розповіла про тогочасні обставини життя родини Сліпих.

Святослав Шевчук, Йосиф Сліпий
Владика Гліб Лончина. Департамент інформації УГКЦ

Митрополит Борис Ґудзяк, владика Гліб Лончина та отець Андрій Онуферко поділилися з присутніми своїми спогадами про спілкування з патріархом Йосифом у Римі після його звільнення зі сталінських таборів. Саме патріарх Йосиф висвятив владику Гліба на священника 3 липня 1977 року в монастирі Святого Теодора Студита у Ґроттаферраті поблизу Рима.

Поширити:
Джерело: Суспільне