Священник з Тернопільщини Олексій Філюк поділився рецептом квашених огірків.
Свій допис опублікував на сторінці в соцмережі.
“Перевірений мною рецепт роками”, — написав Олексій Філюк.
У літрові або трилітрові банки на дно слід покласти листя і корінь хрону, листя вишні, смородини або малини, кілька зубчиків часнику, кріп парасольки, кілька горошин чорного перцю.
“Тісненько, один до одного складаємо наші огірочки. На верх банки знову кладемо листя хрону, парасольки кропу та листя дуба”.
Огірки слід залити розсолом.
“На 1 літру холодної води даємо столову ложку з чубчиком солі. Я ще практикую ложку спирту або трішки горілки, щоб не було плісняви. Закриваємо пластмасовою кришкою і несемо до підвалу. Огірочки гарно вквашуються і стають дуже смачними”.