Позбавлення волі

6 років позбавлення волі за передачу координат розміщення українських військових

Житель Тернопільщини надсилав координати ЗСУ батькові та братові в Росію.

На Тернопільщині Бережанський районний суд засудив чоловіка до 6 років позбавлення волі за передачу координат розміщення українських військових. 

Про це повідомляють у вироку Бережанського районного суду.

«29 квітня 2024 року громадянин України, за допомогою власного мобільного телефону марки використовуючи додаток «Telegram» в особистій переписці із невстановленою особою, отримав від останнього дані про місця тимчасового розміщення техніки, озброєння та розташування особового складу окремих підрозділів Збройних Сил України. Цього ж дня, чоловік діючи умисно, з ідеологічних мотивів, в умовах воєнного стану, перебуваючи в с. Куропатники Тернопільського району Тернопільської області, надіслав координати своєму братові, який проживає в Росії, для подальшої передачі їхньому батькові, також проживаючому на території Росії», – йдеться у документі.

За даними суду, на початку травня 2024 року населений пункт, координати якого передавав чоловік був тимчасово окупований російськими військовими. Уродженця Одещинни визнали винним за ч.2.ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

Обвинувачуваний визнав свою винуватість у інкримінованому йому діянні, а також узгоджено покарання, яке повинен нести за вчинення кримінального правопорушення – 6 років позбавлення волі.

Поширити:
Джерело: Тернопільська газета