Які результати досягнули українці на Олімпіаді-2024?

Вчора, 2 серпня, на Олімпіаді-2024 в Парижі українці змагалися лише за один комплект медалей, але здобути їх не вдалося.

Потенційно медальними на Олімпіаді-2024 серед українців були тільки синхронні стрибки у воду з 3-метрового трампліна серед чоловіків, але Олег Колодій та Данило Коновалов посіли 7 місце. Решта українських спортсменів нині змагалися тільки в кваліфікаційних чи попередніх раундах.

Олена Костевич не пробилася до фіналу заключної дисципліни на Олімпіаді-2024 зі стрільби. Так само українці завершили змагання в академічному веслуванні: Ігор Хмара та Станіслав Ковальов у фіналі Б легких парних двійок фінішували п’ятими. Христина Гоман стала останньою українською дзюдоїсткою, яка вийшла на татамі – і програла в першому ж поєдинку.

Крім того, 2 серпня відбулася низка кваліфікаційних виступів з легкої атлетики, які українські спортсмени подолали з різним успіхом. У метанні молота Михайло Кохан досягнув успіху, тоді як Роман Кокошко у штовханні ядра вилетів з другим найгіршим результатом. Марина Бех-Романчук виступить завтра у фіналі стрибків у довжину, тоді як Ольга Корсун, яка кілька днів хворіла, не подолала кваліфікацію в цій дисципліні.

Чи не найбільші медальні сподівання України – на стрибки у висоту серед жінок. Чинна світова рекордсменка Ярослава Магучіх взагалі без проблем взяла висоту 1,95 м, якої було досить для проходу у фінал. Також цю висоту з другої спроби взяла Ірина Геращенко. Натомість Юлія Левченко першою вилетіла з кваліфікації, не змігши стрибнути на 1,83 м.

Єдиний український боксер, який ще продовжує виступи на Олімпіаді-2024, Олександр Хищняк виграв чвертьфінальний поєдинок і гарантував собі щонайменше бронзову медаль. Півфінальний поєдинок відбудеться 4 серпня.

У доробку України лишається дві медалі – бронзова Ольги Харлан у фехтуванні на шаблях та срібна Сергія Куліша в стрільбі з гвинтівки на 50 м. Станом на 2 серпня в медальному заліку українці посідають 38 місце, яке ділять ще з двома країнами.

Поширити:
Джерело: Тернопільська газета