Цвілий хліб спровокував скандал між зоозахисниками та священниками

Інцидент стався кілька днів тому.

Медійний священник із Тернопільщини в ефірі у соцмережах розповів, що робити з цвілим та зіпсованим хлібом – отець порадив замочити його та віддати тваринам. 

Згодом цю інформацію опублікувало місцеве видання.

«Кожен з нас, тим більше в літню пору, може стикнутись з такою проблемою. Українці – богобоязний народ і хліб вважають святим. Коли був голод, була біда, його бракувало. У смітник хліб викидати не хочеться, – розмірковує священик. – Якщо ви живете в селі, намочіть сухий хлібчик і в якійсь прибудові киньте його на поживу пташкам. Якщо немає такого місця – киньте в річку: рибка з’їсть», – йдеться в опублікованій цитаті священника.

Дана інформація обурила місцевих зоозахисників, які наголошують, що зіпсований хліб – вбиває та отруює тварин та птахів.

«Зацвілий хліб однаково шкідливий і небезпечний для тварин, птахів і людей! Якщо це не так, то чому б вам і усім хто хоче люб’язно запропонувати пташкам біологічну зброю в якості “допомоги” не з’їсти такий хліб самим? Розкажете про результати. Люди, котрі не знають чи не розуміють про що говорять – не мають надавати подібних рекомендацій іншим навіть якщо вони священники. Священники мають розповідати про духовне, про допомогу іншим, слабшим, а не про те, як нашкодити іншим! Ніхто не порадив би подібного для людей, бо знає, що це небезпечно і що це викличе справедливий осуд, але радити подібне для тварин і птахів очевидно можна, вони ж бо не мають голосу аби заперечити і не можуть себе захистити. Треш треш треш», – наголосила зоозахисниця Людмила Чеховська.

Поширити:
Джерело: Тернополяни