Вночі сили оборони уразили військовий аеродром «Липецьк»

У ніч на 9 серпня російське місто Липецьк зазнало масованої атаки безпілотників.

Про це повідомив губернатор Липецької області Ігор Артамонов.

«Сталася детонація вибухонебезпечних об’єктів далеко від цивільних будівель. На місці події працюють усі екстрені служби. Унаслідок падіння БПЛА пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури. Є порушення електропостачання», – написав у своєму  телеграм-каналі.

У свою чергу російські Telegram-канали повідомили, що після атаки БПЛА в Липецьку детонував склад боєприпасів на військовому аеродромі. Після цього влада оголосила про евакуацію жителів чотирьох населених пунктів.

«Для ліквідації наслідків детонації вибухонебезпечних об’єктів запроваджується режим НС на території Липецького муніципального округу. Для забезпечення безпеки мешканців прийнято рішення провести евакуацію населених пунктів: Копцеві хутори, Федорівка, Яковлівка, Тинківка. Готуються пункти тимчасового розміщення та транспорт. Жителям зазначених населених пунктів необхідно дотримуватися вказівок представників екстрених служб», – сказано в повідомленні губернатора.

У МНС Липецької області підтвердили пожежу на військовому аеродромі. Ба більше, пожежу також зафіксували супутники NASA. Судячи зі знімків, пожежа виникла зокрема в зоні, де розташовані резервуари. Невідомо, що саме зберігається в цих резервуарах.

Міноборони РФ відзвітувало, що над Липецькою областю вночі збили 19 дронів, постраждало дев’ятеро людей.

У свою чергу в Генштабі ЗСУ повідомили, що під час атаки по аеродрому «Липецьк» було уражено склади з керованими авіаційними бомбами та низку інших об’єктів у районі аеродрому. Зафіксовано кілька джерел загоряння, піднялася сильна пожежа і спостерігалася багаторазова детонація. Відомо, що на аеродромі «Липецьк» базуються літаки Су-34, Су-35 і МіГ-31 повітряно-космічних сил Росії. Результати ураження уточнюються.

Поширити:
Джерело: Тернопільська газета