На тернопільській «Алеї зірок» відкрили нову зірку

З нагоди Дня міста встановлено нову зірку - «Родинам Героїв».

Про це розповіла Світлана Козелко – начальниця міського управління культури.

«Особисто я спілкувалася з родинами загиблих і ми вирішили, що одна зірка має об’єднати нас всіх. Це зірка «Родинам Героїв». Ми хочемо вшанувати і вкотре подякувати Героям, які загинули і Героям, які зараз захищають. Ні цих, ні інших не маємо права ділити», – додає Світлана Степанівна. Та наголосила, що це 38 зірка на алеї.

Розповідає Світлана Козелко

Нагадаємо, що «Алею зірок» у Тернополі відкрили 28 серпня 2011 року на вулиці Сагайдачного.

Під час урочистостей родинам загиблих захисників вручили 38 посмертних відзнак «Почесний громадянин міста Тернополя».

Відзнаку 26-річного захисника Ігоря Гнатюка отримала його мати Наталія. Жінка розповіла, її син захищав Україну з 2022 року. Загинув 19 червня цього року.

«Відзнака – нагорода, яка означає, що наше місто Тернопіль завжди буде пам’ятати про мого сина і будуть згадувати, надіюсь і не забудуть ніколи, що він віддав життя за захист нашої держави, нашого міста», – додає жінка.

Наречена Ігоря Гнатюка Сніжана Карпець розповіла, що цього року планували з Ігорем, на позивний «Вікінг», одружитися.

Рідні Ігора

«Про нього завжди всі відкликалися дуже гарно. Його командир завжди казав, що це один з його найкращих людей. І коли він загинув, командир сказав: «Я не знаю, як я далі маю виконувати роботу, бо «Вікінг» був у мене найкращим».  В Ігора була борода та він дуже любив цю всю атмосферу. Тому й дав йому командир цей позивний», – поділилась історією дружина.

 

Поширити:
Джерело: Тернопільська газета