Церква святої Софії Премудрості Божої відзначає 15-річчя з дня заснування

Сьогодні, 1 жовтня, парафіяни знаменують храмове свято.

Святкову літургію служили отець доктор Віталій Козак, капелан Василь Макоїд та діючі священнослужителі храму отець Нестор Шевчук і отець Богдан Мельничин.

Знакова подія і для Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, адже церква святої Софії Премудрості Божої слугує оазисом духовної рівноваги, спокою, віри, надії та любові для працівників вишу.

Академічна спільнота спільно з прихожанами храму молились за мир, спокій та омріяну Перемогу нашого народу, адже 1 жовтня українці ще й відзначають День захисників і захисниць України.

Від імені всього колективу перший проректор ТНПУ Надія Дробик подякувала основоположникам, які започаткували прекрасну ідею – збудувати духовний храм саме тут, поруч із «храмом науки».

«Наша співпраця дає чудові плоди, такі як: Біблійний сад, скульптури «Вознесіння Господнє» та «Голгофа». Дякуємо священнослужителям, парафіянам, які лише примножують все, що створювалось роками. І бажаємо міцного кожному з нас міцного здоров’я, бажаного миру та любові у наших серцях», – додає Надія Михайлівна.

Отець доктор Віталій Козак також додав, що ця парафія є особливою для нього, адже з дня заснування був її адміністратором.

«Вітаю отців, хористів, студентів, адже сьогодні справді величний день – ще й свято Пресвятої Богородиці, яка є для всіх нас покровителькою та заступницею. Тож будьмо вірними синами Божими та відвідуймо храм не лише у свята, а й тоді, коли маємо часі  бажання», – привітав присутніх отець Віталій.

Довідково

Церкву зводили з 2008 по 2009 рік, за архітектурним проєктом Михайла Нетриб’яка.

10 листопада 2009 року її освятив Тернопільсько-Зборівський єпарх владика Василій Семенюк.

Автор іконостасу та ікон – Ігор Зілінко.

Парафія і храм належать до Тернопільсько-Зборівській архієпархії Української греко-католицької церкви.

У Тернополі храм розташований за адресою Максима Кривоноса, 2.

Сьогодні священниками храму є отець Богдан Мельничин та отець Нестор Шевчук.

Церковний регент – Володимир Баган.

Поширити:
Джерело: Тернопільська газета