Помер кандидат фізико-математичних наук Володимир Чопик

Серце науковця перестало битись на 83 році життя.

Кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики та методики її навчання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Чопик Володимир Юрійович відійшов у вічність 13 жовтня 2024 року.

Про це повідомляють колеги фізико-математичного факультету ТНПУ у соціальній мережі Facebook.

З 1974 року Володимир Юрійович працював на посаді завідувача лабораторіями кафедри фізики Тернопільського педагогічного інституту, з 1980 року – на посаді старшого викладача кафедри, з 1992 по 2009 рік – на посаді доцента кафедри фізики та методики її викладання.

З 1995 по 2003 рік працював заступником декана фізико-математичного факультету.

Наукові інтереси Володимира Юрійовича були пов’язані  з розробкою методів дослідження механізмів струмопроходження в діодних структурах на основі вузькозонних напівпровідників.

«Не стало людини, але залишиться світла пам’ять про колегу, наставника, вчителя. Залишилися його праці, ідеї, учні, а також – великий життєвий приклад для нас.

Професорсько-викладацький склад та студентська спільнота Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка  висловлює щирі співчуття родині покійного», – йдеться у повідомленні.

Світла і вічна пам’ять.

Поширити:
Джерело: Тернопільська газета