Міський голова Підгайців ігнорує звернення депутатів виділити кошти з бюджету на ЗСУ

У Підгаєцькій ОТГ група депутатів місцевої ради вимагає збільшити фінансування програм підтримки військових призваних з громади.

Бюджет громади на 2024 рік був прийнятий одразу після домовленостей депутатів та голови громади Ігоря Мерени.

Основне питання – збільшити фінансування програм, які передбачені для допомоги ЗСУ та військовим призваних з Підгаєцької ОТГ.

«Як стверджують депутати, міський голова не дотримується домовленостей», – пише видання Місто. 

Депутати 9 вересня 2024 року колективним зверненням просили голову громади Ігоря Мерену та секретаря ради Галину Пшеничняк підготувати проект рішення на 40 сесію Підгаєцької міської ради, яким передбачалося б зменшення запланованих витрат на «благоустрій населених пунктів» та «ремонт доріг», а коштом зменшення профінансувати програми підтримки Збройних Сил України прийнятих Підгаєцькою міською радою.

На момент звернення зі запланованих витрат 4,4 млн грн на ремонт доріг було витрачено близько 1 млн грн.

Враховуючи, що за 9 місяців 2024 року міська рада так і не зуміли витрати ці кошти на ремонт доріг, депутати вимагали частину цих коштів направити на підтримку ЗСУ.

Своєю чергою, Ігор Мерена через виконавчий комітет міської ради за підтримки старостів приймає рішення №109 «Про влаштування доріг», яким запланували ремонт польових доріг у 5 селах громади.

Оскільки звернення проігнорувало керівництво громади, згідно п. 7 ст. 46 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні»  депутати відповідною кількістю голосів, а саме 1/3 від кількості депутатів в раді, 3 жовтня звернулися з вимогою скликати чергову 41 сесію Підгаєцької міської ради, та винести питання про зменшення запланованих витрат на «благоустрій громади», «ремонт доріг» та «виплату премій працівникам міської ради», щоб акумулювати кошти на програми підтримки ЗСУ прийнятих Підгаєцькою міською радою.

Якщо голова громади Ігор Мерена не дотримається вимоги закону, депутати обіцяють самостійно скликати та провести сесію, як це передбачено у законі України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Поширити:
Джерело: Тернопільська газета