На Тернопільщині під урожай 2018 року господарствами усіх категорій посіяно 828,6 тис .га сільськогосподарських культур, що на 3,6 тис. га більше, ніж під урожай 2017 року. У структурі посівних площ переважають зернові культури, під які відведено 458,8 тис. га, або 55,4% від усієї засіяної площі.
Зокрема, в області посіяно 202,0 тис. га пшениці, 113,8 тис. га ячменю, 105,3 тис. га кукурудзи, 25,4 тис. га зернобобових, 6,8 тис. га гречки. У цьому році, порівняно із попереднім, посівні площі зернових культур загалом збільшились на 1,3 тис. га.
У 2018 році проти 2017 року на 11,1 тис. га зросли площі, відведені під технічні культури, а найбільше (на 47,8%) – площі ріпаку, якого посіяно 73,6 тис. га. Буряком цукровим фабричним засіяно 33,7 тис. га, або на 12,5% більше, ніж у 2017 році. Разом з тим, зменшилися посіви сої на 6,5% та соняшнику на 14,3%, площі яких у 2018 році відповідно становлять 75,2 тис. га та 69,5 тис. га.
Цьогоріч на Тернопільщині посадили 56,1 тис. га картоплі (на 0,6% менше, ніж у 2017 році) та 10,7 тис. га овочевих культур відкритого ґрунту (на 0,5% менше). Традиційно основними виробниками картоплі та овочів залишаються господарства населення, на долю яких у 2018 році припадає відповідно 98,2% та 92,8% посівних площ цих культур.
Під кормові культури цього року в області відведено 49,9 тис. га, що на 8,4 тис. га менше порівняно з минулим роком, – повідомляє Головне управління статистики у Тернопільській області.