На Тернопільщині оновили карантинні умови, щодо поведінки в закладах громадського харчування.
Для уникнення поширення коронавірусної інфекції, заходи карантину посилили в закладах харчування. Відтепер, обов’язковим є температурний скринінг працівників та гостів закладу. При температурі, яка перевищує 37,2 працівники не допускаються до роботи. Окрім того, на них має бути маска (респіратор) та окуляри. При вході до закладу – антисептик, відстань між столами 2 метри, а за ним не більше 4 осіб. Ознайомлюватися із меню потрібно безконтактно (при вході чи на столах). Якщо у закладі немає посудомийної машини, посуд має бути одноразовим. Усі прибори в індивідуальних упаковках, а замовлення на виніс – у закритих тарах (упаковках). У закладі має бути можливість безготівкового розрахунку.
Крім того, мають проводити вологе прибирання приміщення та поверхонь, провітрювання кожні 2 години та після завершення робочого дня. Також усі використанні засоби захисту (рукавички, маски) збиратимуть в окремі контейнери. А в санвузлах мають розмістити рідке мило, антисептики та паперові рушники.
Під забороною являється проведення святкових заходів, банкетів та інших масових подій такого характеру. Усі заклади крім доставки та самовивозу працюватимуть до 24 години. Під забороною очікування в приміщенні закладу, відкритті дитячі кімнати, робота буфетів, зон самообслуговування та приготування їжі на відкритих кухнях, про це повідомляють на сайті Держпродспоживслужби в Тернопільській області.