Споконвіку святковим напоєм українців було пиво, яке на теренах України наші предки вправно варили з часів Трипілля.
Цікаво, що Різдво українці відзначали також цим напоєм.
Варити пиво до зимових свят було традицією. Особливий і обов’язковий день пивоваріння, оспіваний у колядках – день святого Миколая.
«Варити пиво на «Миколи» – звичай дуже старий. В одній колядці це пивоварення представляється як один з тих сакральних звичаїв, якими «держиться світ», – писав в етнографічному нарисі «Звичаї нашого народу» український фольклорист Олекса Воропай.
Таке пиво українці варили традиційно з ячменю і хмелю. На зимового Миколи за низьких температур воно добре дозрівало.
Нині, скажете, все це – оповіді про сиву давнину, бо хто ж зараз так варить пиво? А от і варить.
За допомогою високотехнологічного обладнання традиційним українським способом із роздільним бродінням і дозріванням за низьких температур так варить пиво «Опілля».
Майстерні тернопільські броварі з екологічно чистої натуральної української сировини створюють справжнє пиво. З нагоди зимових свят, як велить звичай українців, вони варять особливе «Опілля Різдвяне», яке можна скуштувати вже й у день святого Миколая.
Спеціальний лімітований сорт «Опілля Різдвяне» – це справжнє пиво, яке раз на рік стає винятковим. Темне, духмяне, з ароматом кориці – саме таким і є справжній смак свята, який за відродженою українською традицією броварня втілила у своєму ексклюзивному пиві. Цінуй традиції, цінуй справжнє – відзначай Миколая, Різдво і всі зимові свята пивом «Опілля Різдвяне».
Придбати цей особливий напій можна вже зараз.