Олексій Філюк

Рецепт борщової заправки на зиму від священика-блогера з Тернопільщини Олексія Філюка

Відомий священик-блогер з Тернопільщини Олексій Філюк поділився рецептом борщової заправки, яку можна приготувати восени, щоб узимку швидко варити борщ.

За рецептом, потрібно підготувати:

  • 5 кг буряка;
  • 10 цибулин;
  • 1 кг помідорів;
  • 1 кг моркви;
  • 1,5 кг фасолі, відвареної до половини;
  • 1,5 склянки олії;
  • 1,5 склянки оцту;
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру.

Олексій Філюк додає:

«Можна ще і капусту додати».

Приготування

Спочатку буряк відварюють і натирають на терці. У каструлю наливають олію, ставлять на плиту, додають порізану цибулю. Потім туди ж кладуть натерту моркву.

Окремо труть помідори (1 кг) та додають у каструлю. Автор рецепта уточнює:

«Можна також дати томатну пасту, пропорція – 50:50 (500г помідорів і 500 гр томатної пасти)».

Далі додають буряк, сіль, цукор, фасолю, оцет і все добре перемішують. Тушкувати потрібно 40 хвилин.

Готову суміш розкладають у банки та стерилізують протягом 25 хвилин. Після цього банки закручують кришками, перевертають догори дном, закутують і залишають до повного вистигання.

Олексій Філюк
Фото зі сторінки Олексія Філюка.

Наприкінці Олексій Філюк пише:

«Ваша заправка готова! Смачного борщику!».

Фото зі сторінки Олексія Філюка.

Читайте також: Відомий священник-блогер з Тернопільщини поділився рецептом квашених огірків.

Поширити:

Опубліковано: Іван Газетний

Джерело: Тернопільська газета