Відомий священик-блогер з Тернопільщини Олексій Філюк поділився рецептом борщової заправки, яку можна приготувати восени, щоб узимку швидко варити борщ.
За рецептом, потрібно підготувати:
- 5 кг буряка;
- 10 цибулин;
- 1 кг помідорів;
- 1 кг моркви;
- 1,5 кг фасолі, відвареної до половини;
- 1,5 склянки олії;
- 1,5 склянки оцту;
- 2 ст. л. солі;
- 1 ст. л. цукру.
Олексій Філюк додає:
«Можна ще і капусту додати».
Приготування
Спочатку буряк відварюють і натирають на терці. У каструлю наливають олію, ставлять на плиту, додають порізану цибулю. Потім туди ж кладуть натерту моркву.
Окремо труть помідори (1 кг) та додають у каструлю. Автор рецепта уточнює:
«Можна також дати томатну пасту, пропорція – 50:50 (500г помідорів і 500 гр томатної пасти)».
Далі додають буряк, сіль, цукор, фасолю, оцет і все добре перемішують. Тушкувати потрібно 40 хвилин.
Готову суміш розкладають у банки та стерилізують протягом 25 хвилин. Після цього банки закручують кришками, перевертають догори дном, закутують і залишають до повного вистигання.

Наприкінці Олексій Філюк пише:
«Ваша заправка готова! Смачного борщику!».

Читайте також: Відомий священник-блогер з Тернопільщини поділився рецептом квашених огірків.