Саме влітку великої популярності набуває морозиво. В Україні цей продукт за державними стандартами розділений на 3 види: морозиво з молочними жирами, плодово-ягідне морозиво і морозиво, що містить рослинні жири. Кожен з цих видів має свій термін придатності та умови зберігання.
Морозиво, де присутні рослинні жири, тобто, тільки молочні вважається найкориснішим. Зазвичай це морозиво зберігається 10-12 місяців, хоча сьогодні на ринку присутні позиції, термін реалізації яких – 2 роки.
Однак, варто наголосити, що:
- чим довше зберігається морозиво, тим менше гарантій, що воно не зіпсувалося і не містить шкідливих бактерій.
- зіпсута упаковка вказує на неналежне зберігання або транспортування даного продукту.
- наявність у морозильній камері залишків води, надмірного намерзання чи вологи на стінках вказує про недотримання температурних режимів та сприяє розвитку мікроорганізмів.
Купуючи літні смаколики, які рятують від неймовірної спеки варто не забувати дивитися на дату виготовлення.
Також варто звертати увагу на небезпеку, так званого, апаратного морозива або коктейлів на основі морозива, яке готують у точці продажу. Зазвичай, ризик виникнення спалахів у таких закладах вищий.