У Тернополі під час етно-гастрономічного фестивалю «Галицька дефіляда» 3 червня збираються встановити новий гастрономічний рекорд України. Організатори цього фестивалю збираються спекти 100-метровий торт «Вишиванка» і роздати його усім присутнім безкоштовно.
Торт готують за класичною рецептурою «Вишиванки», оформлений він буде тематично у вигляді узору вишиванки. На його приготування збираються витрати майже 200 кг борошна, 1500 яєць та багато інших інгредієнтів.
Найцікавіше, що рекорд з найбільшого торта «Вишиванки» встановили всього тиждень тому у Львові. Якщо ж тернопільським рестораторам вдасться приготувати запланованих 100 метрів торту, то львівський рекорд буде побито.
Після реєстрації рекорду тернопільський торт «Вишиванку» планують розділити на 7500 кусочків і роздати усім присутнім на фестивалі 3 червня о 16.00 год. у парку ім.Т.Шевченка.