На Тернопільщині за період з 31 травня по 6 червня представники Держпродспоживслужби здійснили 927 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання на території області, на 168 об’єктах виявили порушення.
До порушників застосовували відповідні заходи реагування, зокрема: надали 165 приписів, рекомендацій та пропозицій щодо усунення порушень, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області склали 3 протоколи за ст. 42 КУпАП, а спільно з представниками Національної поліції за ст. 44-3 ч.1, ст. 44-3 ч.2 КУпАП склали 12 протоколів.
Зокрема, було провели обстеження таких об’єктів:
- 124 заклади громадського харчування (5 протоколів);
- 388 об’єктів торгівлі продовольчими товарами (7 протоколів);
- 228 об’єктів торгівлі непродовольчою групою товарів;
- 187 інших закладів, в т.ч агропродовольчі ринки, ТРЦ, перукарні, навчальні заклади, АЗС, вокзали, аптеки тощо (3 протоколи).
Спеціалісти Держпродспоживслужби Тернопільщини в ході проведення моніторингових обстежень проводять бесіди щодо профілактики коронавірусної хвороби та необхідності виконання доручень Прем’єр-міністра України, вимог постанов Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України з усіма суб’єктами господарювання, а також працівниками підконтрольних об’єктів.
Загалом, від початку року:
- перевірено 21622 суб’єктів (об’єктів ) господарювання;
- виявлено 4239 порушень;
- складено 947 адміністративнихпротоколів;
- надано 4122 приписи, пропозиції.