У Тернополі працівники Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини регулярно перевіряють якість продуктів харчування.
З початку цього року фахівці Тернопільської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби не допустили до реалізації на ринки області 1329 кілограмів м’ясо-молочної та рибної продукції, свіжих овочів та фруктів.
Зокрема, при проведенні досліджень лабораторії, які діють на санкціонованих ринках виявили продукти, які заборонили до реалізації після проведених досліджень. А саме:
- м’ясо і субпродукти – 456 кг.;
- молоко і молочні продукти – 293 кг.;
- риба – 25 кг.;
- овочі і фрукти – 384 кг.;
- продукти промислового виготовлення (молочні та ковбасні вироби) – 159 кг.;
- інші (крупи, цукор, тощо) – 12 кг.;
- яйце куряче – 12 шт.
Держпродспоживслужба закликає тернополян та жителів області свідомо ставитися до придбавання продуктів харчування, зокрема м’яса та м’ясних виробів, риби, молочної продукції, свіжих овочів та фруктів.