Як зробити кислі мандарини смачними та солодкими

Взимку найпопулярнішим фруктом є мандарини. Турецькі, азербайджанські, єгипетські, вірменські — ринки завалені цими цитрусовими. Однак, купуючи їх, немає гарантії, що вони будуть солодкими та смачними.

Вживати кислі цитрусові не надто велике задоволення, погодьтеся. Але ми не повинні засмучуватися, адже експерти рекомендують зробити кілька простих кроків, щоб зробити кислі мандарини солодкими і смачними.

Перший спосіб

Мандарини зриваються з дерева і упаковуються в південних країнах для транспортування в Україну ще зеленими. По дорозі цитрусові повинні дозріти. Але таке відбувається не завжди. Продавці, бажаючи не упустити вигоду торгують ними.

Але ж досить дати мандаринам полежати пару днів в теплому, а ще краще сонячному містечку і вони встигнуть дозріти.

А тому, якщо купили кислі мандарини — розкладіть їх на підвіконні на сонячній стороні і нехай полежать 2 — 3 дні. Цього часу буде цілком достатньо, щоб мандарини змогли дозріти і стати солодкими.

Другий спосіб

Як з’ясувалося, досить кислі і не дозрілі мандарини прибрати в мікрохвильовку на пів хвилини на максимальну потужність.

До речі, спосіб працює не тільки з кислими мандаринами. Можна аналогічним чином кислий виноград зробити солодким, або кислі апельсини.

Поширити:

Post Author: Diana