Стан харчової промисловості на Тернопільщині

Харчова промисловість є лідером серед галузей промисловості Тернопільської області.

У січні–серпні 2019 року підприємства з виробництва харчових продуктів та напоїв реалізували продукції (товарів, послуг) на суму 5117,9 млн.грн, що становить 38,0% загального обсягу реалізованої промислової продукції області.

Порівняно з січнем–серпнем 2018 року промислове виробництво на підприємствах даного виду діяльності скоротилось на 1,9%, у т.ч. на підприємствах з виробництва молочних продуктів – на 13,7%, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів – на 9,0%, продуктів борошномельно- круп`яної промисловості, крохмалів та крохмальних продуктів – на 3,1%, м’яса та м’ясних продуктів – на 1,9%, напоїв – на 1,7%.

Поряд із цим збільшилось перероблення та консервування фруктів і овочів у 1,7 раза, виробництво олії та тваринних жирів – на 26,3%, готових кормів для тварин – на 0,7%.

За вісім місяців поточного року порівняно з аналогічним періодом попереднього року харчовики збільшили виробництво олії соєвої та її фракцій нерафінованих у 1,7 раза, виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса у 1,6 раза, м’яса курей, курчат свіжого чи охолодженого – на 20,8%, сиру свіжого неферментованого – на 14,5%, яловичини і телятини замороженої – на 6,4%, борошна пшеничного чи пшенично-житнього – на 1,6% тощо.

Середньооблікова кількість штатних працівників, зайнятих на підприємствах з виробництва харчових продуктів та напоїв (з кількістю працюючих 10 осіб і більше), у січні–серпні 2019р. становила 6,9 тис. осіб, або 24,6% від загальної кількості зайнятих на підприємствах промисловості області (у січні–серпні 2018р. – 25,0%).

Середньомісячна заробітна плата штатних працівників, зайнятих на цих підприємствах, у січні–серпні 2019р. становила 7771 грн. і збільшилась проти січня–серпня 2018р. на 10,6%, – повідомляє Головне управління статистики в Тернопільській області.

Поширити:

Post Author: Diana