В Україні в розпалі сезон кавунів, адже саме на серпень припадає пік врожаю. Проте, навіть в сезон кавун важливо вибирати правильно. Про що потрібно знати і на що звертати увагу, щоб ягода дісталася стигла і солодка?
Як вибрати кавун
Ідеально підходить кавун вагою 5-7 кілограмів. Смуги на кавуні повинні бути яскравими, а пляма – насичено-жовтого або темно-оранжевого кольору. Хвостик – сухуватим. Обов’язково постукайте по кавуну: якщо звук ніби вібрує, він стиглий.
А ось пробувати ягоду на місці продажу дієтологи не радять.
Перед тим як розрізати, кавун обов’язково потрібно помити під проточною водою, бажано з милом. Ні в якому разі не можна різати його і пробувати в місці покупки, тому що легко перенести інфекцію всередину.
Скільки можна з’їсти кавуна в день без шкоди для здоров’я
Занадто наїдатися кавуном небезпечно, навіть якщо в ньому не перевищена доза нітратів. Порушується робота печінки і очищення крові. Лікарі зазначають, що людині середнього зросту і середньої ваги можна з’їсти десь 300 грам кавуна за один раз.