Ранок після новорічної ночі для багатьох недобрий. І на це є виправдання. Але якщо хочете швидше повернутися у форму і протверезіти, рекомендуємо приготувати смачну та просту страву.
До вашої уваги кілька рецептів, які допоможуть побороти похмілля.
Фріттата
Фріттата — це італійський омлет, який можна приготувати практично з усього, що знайдеш в холодильнику.
Інгредієнти:
- 8 курячих яєць
- 50 г вершків
- 150 г свинячої ковбаси
- 1 червона цибулина
- 1 червоний перець
- 8 томатів чері
- 100 г шпинату
- 20 г рослинної олії
- 5 г сушеного орегано
- Сіль
- Перець
Приготування:
- Змішуємо яйця, сіль, перець, орегано.
- Зі свинячої ковбаси знімаємо плівку і формуємо кульки. Обсмажуємо їх на рослинній олії з червоною цибулею та червоним перцем.
- Через 3-5 хвилин додаємо томати черрі та шпинат, готуємо ще 2-3 хвилини.
- Додаємо яєчну суміш, добре перемішуємо з усіма інгредієнтами та ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин.
- Подавати фриттату гарячою з теплим хлібом та зеленим салатом.
Биті огірки
- 1 кг огірків
- 350 г соусу кімчі
- 50 г кунжутної олії
- 30 г соєвого соусу
- 20 г обсмаженого кунжуту
- Кінза
Приготування:
- Миємо огірки, відрізаємо кінці, кладемо в банку або щільний пакет.
- Заливаємо і засипаємо решту інгредієнтів, кінзу рвемо. Закриваємо щільно банку чи пакет. Б’ємо, трясемо так, щоб огірки полопалися. Залишаємо на 3 години. Потім можна їсти.
Айран із битих огірків
Якщо ти не доїла биті огірки наступного дня, з них можна зробити айран.
Інгредієнти:
- Биті огірки
- Зелена цибуля
- Кріп
- Кінза
- 200 г мацоні
- 150 г газованої мінеральної води
Приготування:
- Натираемо на тертку огірки, нарізаємо зелень.
- У склянку закидаємо мацони, огірки, зелень, солимо. Заливаємо мінеральною водою.
Лассі
Індійський молочний коктейль, що нагадує кефірну окрошку.
Інгредієнти:
- лайм, 1 шт.
- 1 ч. л. цукру
- 50 г червоної цибулі
- 20 г петрушки
- 2 зубчики часнику
- 500 мл вершків 10%-ні
- 500 мл молока
- авокадо, 2 шт.
- мелений чорний перець за смаком
- сіль за смаком
Приготування:
- З авокадо витягти м’якоть, цибулю та часник крупно нарізаємо. З лайма вичавлюємо сік.
- Поміщаємо у чашу блендера всі інгредієнти та прокручуємо.
- Натерти цедру лайма та посипати їм напій.
Чихіртма з курки
Грузинський суп, який урятує від похмілля.
Інгредієнти:
- 1 курка
- 6 головок цибулі
- 5 яєць
- 1 пучок кінзи
- 1 ст. л. винного оцту
- Морська сіль за смаком
Приготування:
- Розрізаємо курку та цибулю на шматки, кладемо все в каструлю. Тушимо на маленькому вогні без води. Якщо курка недостатньо жирна, можна додати трохи води.
- Коли курка майже готова, заливаємо її 8-10 склянками води.
- Кидаємо пучок кінзи в бульйон і продовжуємо варити.
- Через 10 хвилин дістаємо із супу курку, кінзу викидаємо. Бульйон проціджуємо.
- Беремо яйця, відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки змішуємо з винним соусом і акуратно вливаємо в остиглий бульйон, щоб вони не згорнулися.
- Розливаємо бульйон по тарілках, кладемо туди шматки курки.