Рецепти сніданків, які врятують від похмілля

Ранок після новорічної ночі для багатьох недобрий. І на це є виправдання. Але якщо хочете швидше повернутися у форму і протверезіти, рекомендуємо приготувати смачну та просту страву.

До вашої уваги кілька рецептів, які допоможуть побороти похмілля.

Фріттата

Фріттата — це італійський омлет, який можна приготувати практично з усього, що знайдеш в холодильнику.

Інгредієнти:

  • 8 курячих яєць
  • 50 г вершків
  • 150 г свинячої ковбаси
  • 1 червона цибулина
  • 1 червоний перець
  • 8 томатів чері
  • 100 г шпинату
  • 20 г рослинної олії
  • 5 г сушеного орегано
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

  1. Змішуємо яйця, сіль, перець, орегано.
  2. Зі свинячої ковбаси знімаємо плівку і формуємо кульки. Обсмажуємо їх на рослинній олії з червоною цибулею та червоним перцем.
  3. Через 3-5 хвилин додаємо томати черрі та шпинат, готуємо ще 2-3 хвилини.
  4. Додаємо яєчну суміш, добре перемішуємо з усіма інгредієнтами та ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин.
  5. Подавати фриттату гарячою з теплим хлібом та зеленим салатом.

Биті огірки

  • 1 кг огірків
  • 350 г соусу кімчі
  • 50 г кунжутної олії
  • 30 г соєвого соусу
  • 20 г обсмаженого кунжуту
  • Кінза

Приготування:

  1. Миємо огірки, відрізаємо кінці, кладемо в банку або щільний пакет.
  2. Заливаємо і засипаємо решту інгредієнтів, кінзу рвемо. Закриваємо щільно банку чи пакет. Б’ємо, трясемо так, щоб огірки полопалися. Залишаємо на 3 години. Потім можна їсти.

Айран із битих огірків

Якщо ти не доїла биті огірки наступного дня, з них можна зробити айран.

Інгредієнти:

  • Биті огірки
  • Зелена цибуля
  • Кріп
  • Кінза
  • 200 г мацоні
  • 150 г газованої мінеральної води

Приготування:

  • Натираемо на тертку огірки, нарізаємо зелень.
  • У склянку закидаємо мацони, огірки, зелень, солимо. Заливаємо мінеральною водою.

Лассі

Індійський молочний коктейль, що нагадує кефірну окрошку.

Інгредієнти:

  • лайм, 1 шт.
  • 1 ч. л. цукру
  • 50 г червоної цибулі
  • 20 г петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • 500 мл вершків 10%-ні
  • 500 мл молока
  • авокадо, 2 шт.
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. З авокадо витягти м’якоть, цибулю та часник крупно нарізаємо. З лайма вичавлюємо сік.
  2. Поміщаємо у чашу блендера всі інгредієнти та прокручуємо.
  3. Натерти цедру лайма та посипати їм напій.

Чихіртма з курки

Грузинський суп, який урятує від похмілля.

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 6 головок цибулі
  • 5 яєць
  • 1 пучок кінзи
  • 1 ст.  л. винного оцту
  • Морська сіль за смаком

Приготування:

  1. Розрізаємо курку та цибулю на шматки, кладемо все в каструлю. Тушимо на маленькому вогні без води. Якщо курка недостатньо жирна, можна додати трохи води.
  2. Коли курка майже готова, заливаємо її 8-10 склянками води.
  3. Кидаємо пучок кінзи в бульйон і продовжуємо варити.
  4. Через 10 хвилин дістаємо із супу курку, кінзу викидаємо. Бульйон проціджуємо.
  5. Беремо яйця, відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки змішуємо з винним соусом і акуратно вливаємо в остиглий бульйон, щоб вони не згорнулися.
  6. Розливаємо бульйон по тарілках, кладемо туди шматки курки.

Поширити:

Опубліковано: Diana

Джерело: Тернопільська газета

Post Author: Diana