Глава Української Греко-Католицької-Церкви Блаженніший Святослав відвідав Тернопільщину

У спільній молитві за мир, Перемогу, український народ, військо та благополуччя рідної землі в Соборі верховних апостолів Петра і Павла, в історичному Чорткові, в місті, яке Блаженніший назвав виявом Божої справедливості, взяли участь голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко та заступник голови — Ігор Сопель.
«Через ЗСУ Господь обороняє свій народ. Ми віримо в Збройні Сили України, ми віримо в перемогу. Божа справа буде мати останнє найвище слово», — сказав Блаженніший Святослав.
Просимо Господнього захисту для кожного нашого воїна. Наповнюємо серця твердою вірою, що звершиться ідея борців за волю усіх поколінь.
«Це станеться відвагою, мужністю, силою українського війська, — запевнив на проповіді Глава УГКЦ, — будемо пам’ятати, як Бог захищав нас і воскресав».
Глава Української Греко-Католицької-Церкви Блаженніший Святослав в Чорткові освятив Місійний Хрест, збудований в рік 500-ліття отримання містом Магдебурзького права та 30-ліття парафії Катедрального собору верховних апостолів Петра і Павла.
Задум проекту — пошанування наших воїнів: бійців УГА, Січових Стрільців і також цілого пантеону сучасних Героїв, які щоденно платять своїм життям за нашу Незалежність. Це — знак пам’яті, на якому викарбувана дата початку війни без дати її завершення. Тож саме на нашу долю випала відповідальність — дописати історію і закарбувати число нашого тріумфу. Відтак животворящий Хрест стане символом остаточної перемоги України.
«Висловлюю щиру вдячність Блаженнішому Патріарху Святославу за спільну молитву, духовну турботу, підтримку українців у вірі. Нехай всі наші просьби дійдуть до небес і ласка Божа скріпить наших Захисників, благословить їх стійкістю і дасть їм сили змінити цей світ», — сказав Михайло Головко.
Висловив вдячність Блаженнішому й Ігор Сопель: «Слова Глави Української Греко-Католицької Церкви зміцнюють віру в перемогу світла над темрявою, якої українці прагнуть всім серцем. Вдячний за можливість розділити радість спільної молитви, за благословення та мудре слово».
Поширити:

Post Author: Diana