На Тернопільщині продовжують нарощувати обсяги виробництва аграрної продукції. За попередніми даними, в 2017р. індекс сільськогосподарської продукції порівняно з 2016р. становив 106,6%, у тому числі в сільськогосподарських підприємствах – 111,5%, у господарствах населення – 101,3%.
За темпом приросту валової продукції сільського господарства Тернопільщина в 2017р. посідає 2 місце серед інших регіонів. Питома вага області в загальному обсязі виробництва сільськогосподарської продукції України складає 3,7%. У розрахунку на 1 особу обсяг виробництва валової продукції сільського господарства становить 8552 грн (9 місце), що на 2747 грн більше, ніж у середньому по країні.
Виробництво продукції рослинництва за рік збільшилось на 9,4%. В області наростили обсяги виробництва основних сільськогосподарських культур (за винятком плодів та ягід). Зокрема, в 2017р. зібрали 2535 тис.т зернових, що на 3,5% більше, ніж у 2016р. Значно зросло виробництво буряків цукрових фабричних (на 67,1%), соняшнику (на 56,1%), ріпаку (на 32,6%) та сої (на 28,1%). Добре зародили картопля та овочеві культури, виробництво яких становить відповідно 991 тис.т (на 0,4% більше, ніж у 2016р.) та 274 тис.т (на 5,8% більше).
Однак, зважаючи на спад поголів’я усіх видів сільськогосподарських тварин (крім овець та кіз), виробництво продукції тваринництва на Тернопільщині в 2017р. у порівнянні з 2016р. скоротилось на 1,0%, у т.ч. у господарствах населення – на 2,9%. У сільськогосподарських підприємствах виробництво валової продукції тваринництва зросло на 3,3%, – повідомляють в Головному управлінні статистики у Тернопільській області.