Користь та шкода для здоров’я динь і кавунів

Саме зараз у розпалі сезон динь та кавунів. Та чи корисно їх їсти у великій кількості та чи можуть вони нашкодити здоров’ю ласунів?

Якщо брати в цілому, то і кавун, і диня досить корисні, так як ці літні ягоди мають велику кількість корисних речовин. Проте, вживати їх пізно ввечері не рекомендується з тієї причини, що вони містять досить велику кількість цукру.

Так, між любителями кавунів і динь здавна точиться протистояння, щодо того, що ж все-таки корисніше. За словами дієтолога, сказати, що один продукт більш корисний неможливо зі стовідсотковою точністю, так як вони просто різні.

І в кавунах і в динях є пектин, який сприяє оздоровленню мікрофлори кишечника через те, що він є природним пребіотиків. Також в кавуні є такі корисні елементи, як кальцій, натрій, фосфор, бета-каротин, фолієву кислоту і звичайно ж вітаміни B1, B2 і C. Диня в свою чергу містить в собі багато заліза і вітаміну С.

При цьому в цих ягодах міститься різна кількість цукру. Що в кавуні, що в дині досить велика кількість цукру, а це означає, що людина може просто не встигнути витратити всю отриману енергію і вона відкладеться у нього у вигляді жирів, а це вже приведе до накопичення зайвої ваги.

Правда варто відзначить, що якщо у вас немає протипоказань, то і кавун і диню можна їсти практично в будь-якій кількості без шкоди для організму.

Проте, забороняється їсти кавун тим, у кого проявляється хронічна або ж тимчасова ниркова недостатність. При цьому диню не можна тим, хто страждає від діабету, а також при запальних та інфекційних процесах в шлунково-кишковому тракті. Не варто сильно налягати на цю ягоду і майбутнім мамам, а також тим, хто годує дитину грудьми.

Поширити:

Post Author: Diana