На Тернопільщині збільшуються обсяги виробництва продукції тваринництва

На Тернопільщині у січні-жовтні цього року усіма категоріями господарств вироблено 59,3 тис. т м’яса (в живій вазі), 392,4 тис. т молока, 459,5 млн. шт яєць.

Сільськогосподарські підприємства в січні–жовтні 2018 року порівняно з січнем–жовтнем 2017 року наростили обсяги виробництва усіх основних видів продукції тваринництва: яєць – на 23,9%, м’яса – на 12,0%, молока – на 8,6%.

Господарства населення, зважаючи на скорочення поголів’я основних видів сільськогосподарських тварин, зменшили обсяги виробництва продукції тваринництва. Однак, домогосподарства і надалі залишаються основними виробниками тваринницької продукції, адже в січні–жовтні цього року ними вироблено 66,0% валової продукції галузі тваринництва, зокрема 83,2% загальних обсягів молока, 51,3% м’яса та 50,0% яєць, – повідомляє Головне управління статистики в Тернопільській області.

Поширити:

Post Author: Diana