Рецепти не надто традиційних супів

Суп – універсальна страва на кожен день. А взимку – це ще й чудовий спосіб зігрітися. Але часто хочеться чогось не надто традиційного і смачного. До Вашої уваги кілька цікавих рецептів: крем-суп з печериць, вегетаріанський з чилі, кокосовий з карі та інші ситні та смачні супи.

Вегетаріанський чилі суп


Вам знадобиться:

оливкова олія – 2 ст. л.

цибуля – 1 шт.

часник – 2 зуб

червоний солодкий перець – 1 шт.

томат – 1 шт.

заморожені зерна кукурудзи – 1 склянка

консервована квасоля – 1 банка

вода – 1 склянка

перець чилі – за смаком

сіль – за смаком

соус адобо – за смаком

чорний перець – за смаком

сік лайма – 1 ст. л.

Як приготувати:

1

Підготувати овочі, дрібно нарізати часник та чилі, кубиками нарізати перець, томат, цибулю.

2

Нагріти олію у великій каструлі на середньому вогні. Додати цибулю, кілька дрібок солі та перцю. Перемішати.

3

Варити 5 хвилин, потім додати часник і червоний перець.

4

Перемішати і варити до м’якості 5-8 хвилин, за потреби зменшуючи вогонь.

5

Додати помідори, квасолю, воду, соус адобо, кукурудзу, сіль і перець чилі.

6

Накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати 25 хвилин, періодично помішуючи, поки все не загусне.

7

Додати сік лайма та перемішати.

Крем-суп з печериць

Вам знадобиться:

оливкова олія – 1 ст. л.

цибуля – 1 шт.

печериці – 750 г

часник – 2 зуб.

подрібнений овочевий бульйон – 500 мл

молоко – 100 мл

Як приготувати:

1

Нарізати скибочками печериці та дрібно нарізати цибулю.

2

Нагріти олію у великій каструлі на середньому вогні. Додати цибулю і смажити 5 хвилин.

3

Додати печериці, збільшити вогонь і смажити 10 хвилин.

4

Потім додати часник і овочевий бульйон та довести до кипіння.

5

Зняти з вогню, вилити суп у блендер та змішати до однорідної маси.

6

Вилити суп у каструлю, додати молоко і прогріти. Якщо суп дуже густий –додати води.

Томатний суп з базиліком

Вам знадобиться:

помідори – 1 кг

оливкова олія – 120 мл

цибуля – 1 шт

морква – 1 шт

часник – 4 зуб.

овочевий бульйон – 3 склянки

бальзамічний оцет – 1 ст. л.

листя чебрецю – 1 ч.л.

базилік – за смаком

сіль і чорний перець – за смаком

Як приготувати:

1

Розігріти духовку до 180 градусів.

2

Помідори розрізати навпіл, полити двома столовими ложками оливкової олії та додати сіль і перець.

3

Запікати в духовці помідори доти, доки вони не почнуть зморщуватись, але ще залишатимуться соковитими.

4

Нагріти дві столові ложки оливкової олії у великій каструлі на середньому вогні.

5

Нарізати цибулю, моркву та часник. Додати овочі, сіль і тушкувати близько 8-10 хвилин.

6

Додати помідори, овочевий бульйон, оцет і листя чебрецю і тушкувати ще 20 хвилин.

7

Дати трохи охолонути і вилити суп у блендер, змішати до однорідної маси.

8

Прикрасити суп листям базиліка і подавати з хрустким хлібом.

Французький цибулевий суп

Вам знадобиться:

оливкова олія – 6 ст.л.

цибуля – 1,5 кг

бальзамічний оцет – 1/2 ст. л

соус тамарі – 1/2 ст. л.

свіже листя чебрецю – 1/2 ст. л.

часник – 3 зуб.

борошно – 3 ст. л.

біле сухе вино – 1 склянка

овочевий бульйон – 6 склянок

чорний перець, сіль – за смаком

пармезан – за смаком

багет

Як приготувати:

1

Тонко нарізати скибочками цибулю та часник.

2

Нагріти олію у великій каструлі на середньому вогні, додати цибулю, сіль та перець.

3

Зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати близько 40 хвилин, помішуючи, поки цибуля не стане дуже м’якою.

4

Збільшити вогонь до середнього і тушкувати ще 15-20 хвилин, часто помішуючи, до золотистої скоринки.

5

Додати оцет, тамарі, чебрець та часник і перемішати.

6

Посипати борошно на цибулю, перемішати і тушкувати 2 хвилини.

7

Додати вино і варити до випаровування.

8

Додати бульйон і тушкувати на середньому вогні 30 хвилин.

9

Розігріти духовку до 180 градусів. Нарізати багет, посипати сиром, та випікати поки сир не розплавиться.

10

Подавати суп в мисці зі шматочком багету зверху.

Місо суп    

Вам знадобиться:

вода – 4 склянки

водорості вакаме – 2 ст. л.

місо – 1/3 склянки

зелена цибуля – 2 шт

тофу – 120 г

соєвий соус – 1 ст. л.

кунжут – за смаком

Як приготувати:

1

Дрібно нарізати вакаме та цибулю. Тофу нарізати кубиками.

2

Довести воду до кипіння, додати водорості та варити 5-6 хвилин.

3

Зменшити вогонь, додати місо, цибулю, тофу, соєвий соус.

4

Перемішувати, поки місо добре не розчиниться.

5

Додати кунжут та подавати.

Кокосовий суп з карі

Вам знадобиться:

кокосове молоко – 2 банки

курячий бульйон – 2 склянки

паста червоного карі – 3 ст. л.

тертий імбир – 1 ст. л.

броколі – 150 г

перець болгарський – 1 шт.

сік лайма – 1 ст.л.

Як приготувати:

1

У каструлі змішати кокосове молоко, курячий бульйон, пасту з червоного карі та імбир.

2

Довести до кипіння на середньому вогні.

3

Нарізати броколі та перець й додати в суп.

4

Додати сіль, перець та сік лайму, добре перемішати та варити 10-15 хвилин.

Сирний суп з креветками

Вам знадобиться:

часник – 1 шт

цибуля-шалот – 1 шт

тертий сир чедер – 250 г

біле сухе вино – 120 г

вершкове масло – 4 ст. л.

борошно – 1 ст. л.

овочевий бульйон – 500 мл

вершки – 200 мл

креветки – 150

сіль, перець – за смаком

петрушка – за смаком

Як приготувати:

1

Очистити і дрібно нарізати часник і цибулю-шалот.

2

Додати у каструлю дві столові ложки вершкового масла та тушкувати часник і цибулю-шалот, доки вони не стануть м’якими.

3

Додати борошно, сіль, перець та вино і гарно перемішувати.

4

Додати бульйон, вершки, 200 грам натертого сиру і перемішувати, поки сир не розплавиться.

5

На сковороді розігріти масло та смажити креветки по декілька хвилин з обох сторін.

6

Розподілити суп по тарілкам, зверху додати креветки, петрушку та сир.

Поширити:

Опубліковано: Diana

Post Author: Diana