За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств Тернопільщини грошові витрати на харчування, включаючи харчування поза домом, в середньому за місяць на одне домогосподарство в 2020 році зменшились у порівнянні з 2019 роком на 6,1% і становили 3643 грн.
На купівлю хліба і хлібопродуктів домогосподарства спрямували 19,2% своїх коштів, м’яса та м’ясопродуктів – 18,6%, молока, сиру та яєць – 14,6%, олії та жирів – 8,4%, фруктів – 7,6%, овочів, включаючи картоплю – 7,0%, цукру, шоколаду та кондитерських виробів – 6,3%, риби та рибопродуктів – 6,2%, безалкогольних напоїв – 5,7%, інших продуктів харчування – 4,0%.
Частка грошових витрат на харчування поза домом у порівнянні з 2019 роком зменшилась на 1,6 в.п. і склала 2,4%, – повідомляють в Головному управлінні статистики в Тернопільській області.