Тернопіль знову підтвердив титул гастрономічної столиці України. Торт-вишиванку завдовжки 102,9 метри визнано рекордом України. Цим шедевром пригощали людей Гільдія Рестораторів Тернопільщини та Кондитерський Дім Блажевських.
Торт приготували за класичною рецептурою «Вишиванки», оформлений він тематично у вигляді узору вишиванки. На його приготування витрати майже 200 кг борошна, 1500 яєць та багато інших інгредієнтів.
Над солодким шедевром чаклували 10 кондитерів. Коржі пекли впродовж чотирьох днів, запевняють, використовували лише натуральні інгредієнти.
Після того, як рекорд зафіксували, торт розділили на шматочки, і пригостили гостей свята.
До слова, тернополяни побили рекорд своїх львівських сусідів, які минулого місяця спекли 16-ти метрову «Вишиванку».