Багато хто любить пиріжки, але часто часу на приготування не вистачає. Але завжди знайдеться вихід! Спробуйте рецепт дуже смачних пиріжків, які готуються просто, а головне — швидко. Рецепт стане справжньою знахідкою як для досвідчених господинь, так і для кулінарів-початківців. Ліниві пиріжки з яйцем і зеленою цибулею готуються всього за 15 хвилин, а їх смак підкорить і вас, і ваших гостей.
Інгредієнти:
- борошно — 10 ст.л.;
- кефір — 200 мл;
- яйця — 4 шт. (2 відварених та 2 сирих);
- зелена цибуля — 50 г;
- сода — 1 ч.л.;
- сіль та чорний мелений перець — на свій смак;
- рослинна олія — 3 ст.л.
Приготування:
- У миску вбити два курячі яйця, додати соду, сіль і чорний мелений перець.
- Додати кефір. Після цього почнеться реакція соди з кефіром, з’являться бульбашки на поверхні і буде чутно шипіння — так і має бути.
- Додати борошно і добре перемішати тісто.
- Зелену цибулю промити під проточною водою, обсушити паперовим рушником і дуже дрібно нарізати.
- Очистити відварені яйця від шкаралупи та дрібно нарізати.
- Змішати яйця, цибулю та тісто — добре перемішати. Тісто за консистенцією має нагадувати густу сметану.
- Розігріти на сковороді олію і викласти тісто у формі оладок.
- Смажити ліниві пиріжки як оладки по 2-3 хвилини з обох боків.
- Готові пиріжки викласти на паперові рушники, щоб позбутися залишків олії. Подавати зі сметаною.