Від початку року спеціалісти Держпродспоживслужби:
- Перевірено 47 350 суб’єктів (об’єктів) господарювання;
- Виявлено 9 655 порушень;
- Складено 1496 адміністративних протоколів;
- Надано 9 373 приписи, пропозиції.
За період з 15.11.2021 року по 21.11.2021 року представники Держпродспоживслужби здійснили 1665 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання, під час яких виявили порушення на 372 об’єктах. До порушників застосовували відповідні заходи реагування, зокрема: надали 364 приписи, рекомендації та пропозиції щодо усунення порушень, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області склали 3 протоколи за ст. 42 КУпАП та спільно з представниками Національної поліції склали 49 протоколів за ст. 44-3 КУпАП.
Зокрема, обстежили такі об’єкти:
- 224 заклади громадського харчування (2 протоколи);
- 644 об’єкти торгівлі продовольчими товарами (37 протоколів);
- 428 об’єктів торгівлі непродовольчою групою товарів (4 протоколи);
- 9 агропродовольчих ринків (1 протокол);
- 360 інших закладів, в т.ч, ТРЦ, перукарні, навчальні заклади, АЗС, вокзали, готелі, спортивні зали, фітнес-клуби, басейни, аптеки тощо – (8 протоколів).
З метою забезпечення контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів щодо запобігання поширення COVID-19 представники Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області працюють у складі мобільних бригад з представниками органів місцевого самоврядування та Національної поліції, а також самостійно здійснюють позапланові обстеження об’єктів нагляду відповідно до наказів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області проводять роз’яснювальну роботу серед населення, надають інформацію щодо результатів моніторингових обстежень, дотримання запроваджених на території області карантинних вимог.