З приходом весни людський організм як ніколи потребує вітамінів та мінералів, які допомагають зміцнити імунітет та зберегти здоров’я. Для цього ідеально підійдуть натуральні соки.
Яблучний сік містить багато корисних речовин: вітамін С, залізо, солі калію, магній і фосфор. Крім цього, він ще й низькокалорійний. Яблучний сік корисний дітям і людям із захворюваннями серцево-судинної системи, при зниженій кислотності і недокрів’ї.
Морквяний сік можна використовувати як ліки. Він включає величезну кількість каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А. Заслуги морквяного соку незаперечні: він зміцнює зуби, підвищує опірність організму до інфекційних захворювань, підвищує апетит, покращує зір, підвищує тонус і зміцнює нервову систему.
Буряковий сік – чудовий засіб для детоксу. Його можна пити з медом, лимонним або морквяним соком. Але існують деякі важливі правила прийому бурякового соку. Його не можна пити великими порціями, адже велика доза здатна викликати нудоту і навіть запаморочення.
Апельсиновий сік допомагає при авітамінозах і лікуванні простудних захворювань. Він підвищує тонус, зміцнює кровоносні судини і знімає втому. Свіжовичавлений апельсиновий сік рекомендують при підвищених фізичних навантаженнях.
Вишневий сік є гарним засобом лікування та профілактики анемії, оскільки містить багато фолієвої кислоти і заліза, сприяє зміцненню стінок кровоносних судин.