Тривають Великодні свята, і практично в кожного вдома зберігається ще чимало наїдків приготовлених напередодні. Одним із головних символів Великодня є крашанки та писанки. Багатьох хвилює питання, скільки ж можна зберігати відварені яйця, які зроблені до свята.
На це питання дали відповідь експерти у харчовій галузі.
За словами фахівців, варені яйця псуються значно швидше, ніж сирі. І якщо вони зберігаються при кімнатній температурі, то термін “їх життя” не більше 12 годин. Краще зберігати їх в холодильнику, тоді вони будуть придатні до споживання 5-7 днів.
Також експерти розповіли, який термін зберігання у сирих яєць.
Є дієтичні – їх треба з’їсти за 7 діб, є столові яйця – їх можна з’їсти за 25-28 діб при кімнатній температурі. А в погребі або холодильнику охолоджені яйця зберігаються 2-3 місяці.