Якщо у Вас виникли підозри щодо згущення крові, поки лікар не прописав антикоагулянти, для профілактики підійдуть і звичайні спеції, овочі та фрукти.
До Вашої уваги десять продуктів та напоїв для розрідження крові та запобігання тромбозу.
Чай з імбиром
Корінь цієї рослини знижує ризик злипання тромбоцитів. А гінгерол, поліненасичені жирні кислоти Омега-3 та Омега-6 борються із надлишками холестерину в судинах.
Чиста вода
Звичайна тепла вода відразу всмоктується та розріджує кров. Вчені з Каліфорнійського Університету Лома Лінда встановили, що у напоїв на основі води – чаю, кави, соків – такого ефекту немає, і навіть навпаки. Отже, рекомендації випивати не менше п’яти склянок води на день сьогодні актуальні як ніколи.
Каєнський перець
Це природний замінник аспірину, тому що в ньому є ті самі саліцилати, які роблять ці ліки препаратом першої допомоги для розрідження крові.
Часник
Якщо приправляти їжу сирим часником, блюдо вимагає менше солі. Ще один плюс часнику – профілактика атеросклерозу. Що менше утворень усередині судин, то вільніше циркулює кров.
Куркума
Ще одна профілактична спеція. Куркумін, як і часник, нормалізує рівень холестерину у крові. Але, на відміну від нього, не має пекучого смаку і яскравого запаху.
Кориця
У ній також є куркумін, хоч і в меншій концентрації. Ставте пакетик з цією спецією на чільне місце і додайте до улюблених напоїв або десертів.
Помідори
Три-чотири свіжі помідори на день достатньо. Саліцилати – похідні саліцилової кислоти, що впливають на тромбоцити крові, заважаючи їм склеюватися. Ефект зміцнення кровоносної системи доповнюють вітамін С та лікопін.
Малина
Морс зі свіжих ягід, ароматний чай із сухого листя знизять рівень холестерину і запобігають появі атеросклерозу.
Журавлина
Природні антиоксиданти допомагають організму посилити імунітет, зняти запалення та зміцнити серцево-судинну систему.
Чорниця
Вітаміни А і С та кумарини борються з утворенням тромбів.
Достатня кількість чистої води, різні приправи, ягоди та фрукти у вашому раціоні дозволять не переживати про небезпеку тромбозу. Головне, знати міру і не нехтувати консультацією спеціаліста.